Bekæmp forfalskninger

Undgå forfalskninger med programmet 3M Littmann stetoskoper. Autoriseret forhandler

Forfalskede stetoskoper kan bringe de kliniske diagnoser i fare, advarer den globale producent 3M. Et omfattende program til registrering af forhandlere i Vesteuropa er din garanti for, at de Littmann-stetoskoper, du køber, er ægte.

 • Medicinske fagfolk skal bruge de rigtige specialværktøjer til at levere resultater i højeste kvalitet – og derfor vælger du at købe et Littmann-stetoskop fra 3M, som giver dig den bedste akustiske kvalitet. Men er du lige så omhyggelig med at sikre, at du køber dit Littmann-stetoskop det rigtige sted?

  Internettet bugner med auktionssites, der tilbyder Littmann-stetoskoper til lave priser – ofte ligger priserne 30 til 40 procent under den vejledende udsalgspris. Sælgeren skriver måske også, at der er mange på lager. Alle kan lide at spare penge, men hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis også for godt til at være sandt. Nogle sælgere lægger sig måske også tæt op ad den vejledende udsalgspris for at få dig til at tro, at du køber et ægte produkt.

  Forfalskede stetoskoper er blevet mere sofistikerede, og visuelt minder de nu mere om det ægte produkt. For det utrænede øje vil stetoskopet sandsynligvis se ægte ud, hvis firmanavnet på æsken er vellignende, slangerne har de rigtige farver, bryststykket har Littmann-logo, øreolivenerne er bløde og har god forsegling, og produktoplysninger medfølger i en indlægsseddel. Stetoskopet har måske også et partinummer, et serienummer og et falsk CE-mærke. Men hvilke resultater kan det levere?

  ”Forfalskede stetoskoper har muligvis ikke samme høje akustiske kvalitet og måleområde som et ægte Littmann-produkt,” siger Jonathan Neachell, direktør for 3M i Vesteuropa. ”Det kan skabe usikkerhed omkring den kliniske diagnose af en patient, hvis du ikke kan høre hele spektret af kropslyde med den rigtige lydstyrke. Forfalskede stetoskoper kan også være produceret i dårligere materialer, eller de kan mangle vigtige funktioner, som findes i et ægte Littmann-stetoskop,” tilføjer han.

  Så hvordan kan du sikre, at dit Littmann-stetoskop er ægte? Det kan du gøre ved altid at købe via et forhandlersite med logoet ”3M Littmann stetoskoper. Autoriseret forhandler”. Logoet er nu blevet indført blandt forhandlere udvalgt af 3M i Vesteuropa for at sikre, at du køber et produkt, der er resultatet af 3M’s mange års engagement og innovative arbejde inden for auskultation. Undgå forfalskninger – og køb ægte produkter hos en ”3M Littmann stetoskoper. Autoriseret forhandler”.

  Om 3M
  Hos 3M indgår forskning og samarbejde som metoder til at skabe større livskvalitet i hverdagen. Vi har en omsætning på 30 milliarder dollar, og vores 90.000 medarbejdere har kontakt med kunder i hele verden. Læs mere om 3M’s kreative løsninger på verdens problemer på www.3M.dk eller på Twitter @3M eller @3MNewsroom.

  3M og Littmann er henholdsvis et varemærke og et registreret varemærke tilhørende 3M Company.


Yderligere ressourcer

 • Syv grunde til, at dedikerede fagfolk vælger Littmann stetoskoper.

 • Find dit foretrukne Littmann stetoskop hos en onlineforhandler, en universitetsboghandel eller en forhandler i nærheden af dig.

 • Få hjælp til at købe og lære at bruge et stetoskop.