Sådan vælger du et stetoskop


 • Nærbillede af en læge, som holder bryststykket på et 3M Littmann stetoskop med Littmann logoet på membranen.
  Prøv stetoskopet, før du køber det, og hør, se og oplev selv forskellen.

  Når du skal købe et stetoskop, bør du prøve flere forskellige. Spørg dine kolleger, om du må prøve at lytte i deres stetoskoper. (Husk at rengøre øreolivene før og efter brug). Undersøg funktionerne. Se, om headsettet er nemt eller vanskeligt at justere. Et 3M™ Littmann® stetoskop har alt det, du efterspørger, og mere til.

  Hvis du ikke har brugt et stetoskop før, er her en beskrivelse af stetoskopets komponenter.


 • Illustration med en grå silhuet af en person, som bærer et cyan stetoskop.
  Hør forskellen

  Den ultimative test: Hvor meget kan du høre? Tag Littmann stetoskopet på (med øreolivene pegende ind mod din næse). Pres den flydende membran let ind mod dit bryst. Kan du høre dit hjerteslag? Bemærk den høje lyd.

  Hvor meget højere? Mere end fire gange højere. En intern 3M test har vist, at hjertelyde, der høres gennem membranen på voksensiden af et Littmann stetoskop, er mere end fire gange højere (20 dB) end tilsvarende lyde, som høres gennem et andet stetoskopmærke. Det svarer til forskellen mellem at hviske og at tale. Det kan være den vigtige forskel mellem at høre noget vigtigt hos en patient og ikke høre noget overhovedet.

  Start med at lytte selv, og lyt derefter til andre. Læs onlineanmeldelser. Tal med andre brugere af Littmann stetoskoper. Du vil høre bruger efter bruger beskrive, hvordan de har valgt Littmann stetoskoper, fordi de kan høre tydelig forskel.


 • Illustration af et stetoskop med bøjet slange ved at siden af et stetoskop med lige slange.
  Se forskellen

  Prøv følgende: Hold et stetoskop i headsettet, og lad det hænge lodret ned. Er der tydelige krumninger eller bøjninger, som kan gøre stetoskopet vanskeligt at bruge? Det er et tegn på stive slanger, som kan trække i stetoskopets øreoliven. Littmann stetoskopets slange hænger lige ned og bøjer nemt, når du undersøger en patient.

  Hold headsettet op, og bemærk, hvordan bøjlerne krydser hinanden. Littmann stetoskopets bøjlesæt er symmetriske, så øreolivene slutter helt tæt til øret og er behagelige at bruge.

  Headsettet kan justeres efter individuel pasform og komfort. Alle Littmann stetoskoper har headsets, som nemt justeres ved at presse bøjlerne forsigtigt sammen for at gøre dem strammere eller ved at trække dem fra hinanden for at gøre dem løsere.


 • Illustration, som sammenligner Littmann stetoskopets runde, bløde øreoliven med øreoliven med en fast, hård kant.
  Oplev forskellen

  Før fingrene hen over Littmann stetoskopets tætsluttende øreoliven. Den glatte overflade sikrer, at de sidder helt tæt i øret uden at irritere. Prøv nu at trække i en af bøjlerne. Stetoskopets øreoliven sidder helt tæt og sikrer optimal akustisk ydeevne. Mærk til sidst den lette vægt. Littmann stetoskoper er designet til at føles lette og behagelige både om halsen og i lommen.

  Få mere at vide om fordelene ved Littmann stetoskoper.